Etiketter

Idag fick Huset lite historia med hjälp av O, som berättade om glada stunder familjen haft i sin franska dröm. En dröm som fanns där en stund men sedan tog en annan riktning, när livet kom och ställde sig i vägen. Planerna som realiserades och de som lades på is. Annat som fick ett abrupt slut.

Hon verkar så stark, O, och glad. Hon berör och har mycket att dela med sig av och även om vi hann prata om murvielhuset också, så var det inte därför vi stämt möte, utan för att se om vi kan etablera ett samarbete mellan min skola och hennes stiftelse. Så kommer det också att bli.

Murvielhuset har sett många människor inom sina väggar och historien om dem alla ger huset själ. O berättar om sköna dagar alldeles ifred i trädgården och om cykelturer bland vinodlingarna. Cyklar, utbrister hon plötsligt; ni måste ha cyklar i huset, för det är så fint att cykla där! Min S har sagt samma sak, utan att som O veta, bara anta.

Det stora mimosaträdet i vår franska trädgård blommar nu, fick jag veta av en bloggare som jag följer. Jag visste inte att det stod ett sådant träd där. Jag vet egentligen väldigt lite om huset vi köpt och då blir varje liten hälsning, oavsett i vilken form den kommer, ännu en välkommen pusselbit till det som nu är vår franska dröm.