Regnet häller ner i Murviel och det både blixtrar och dundrar. Fast huset är snällt och tryggt. Ännu en middag på lokal hade vi bespetsat oss på men ingenting var öppet i regnet, så Å och jag fick snopna traska hemåt igen till ett ganska tråkigt kylskåp. Fast det blev middag ändå med hjälp av roquefortost, serranoskinka, pasta och lokalt vin från Roquebrun. Byn är väldigt stängd på kvällarna men jag utgår ifrån att den vaknar till liv när sommaren gör kvällarna ljumma.

På väg hem från flygplatsen, efter att ha släppt av älsklingar för hemfärd till Stockholm, hittade jag fina solsängar i rostigt järn för en rimlig peng i vad som vid första anblick såg ut att bara tillhandahålla gräll turistkeramik. Det visade sig dock tillhöra grannbutiken. Här skall därför även trädgårdsbord och stolar inhandlas nästa vända i Murviel. Men solsängarna, de levereras redan på torsdag! Får se om jag får tillfälle att inviga dem innan det är dags att flyga hem igen.

I Blåsut befinner sig nu L med lycklig dogg medan aprilvintern viner utanför knuten. Påsken hemma har uppenbarligen varit allt annat än vädermild och jag fick påminna mig om det när jag idag för första gången sedan jag kom hit drog på mig ett par strumpor. Har annars dragit runt i väl ingådda sandaler och alternerat med Birckenstock.

Imorrn ska jag städa utetrappen ren från mossa och kanske jobba lite. Om jag får lust.