Etiketter

Så har vi fått två offerter på poolskydd att ta ställning till och mer ska det inte till innan jag drömmer mig bort igen. Vi är ju inte bara med franskt hus; vi är med pool också. Som om det första inte vore häftigt nog! Av alla utgifter våra flytter för med sig, kan just denna vara en av de angenämare, eftersom den bär med sig löften om simtag i turkosblått plask på egen bakgård och det kan vara så att det är något jag av och till drömt om sedan jag var sisådär sju, eller nåt.

Jag hittar både det ena och det andra nu när flyttbestyren till slut gått in i sin mest intensiva fas. Här i huset, där framförallt lillflickan vuxit upp, tömmer vi nu friggebod, kattvindar, förråd och garage och överallt utom i vardagsrum och kök, som ännu så länge är fredad zon, står kartonger och säckar märkta med Murviel, Blåsut, Landet och Tjörn – det mesta av affektionsvärde flyttar västerut men stannar häruppe i Sverige. Till Blåsut får bara sådant följa med som vi faktiskt använder, medan älskade barnböcker och en hoper filmer får flytta till Murviel, där de förhoppningsvis blir till glädje för påhälsande barn i varierande åldrar. Älskade E:s Kalle Anka-pocketar flyttar också till Frankrike, liksom alla spel, ifall vi skulle tröttna på poolen eller kanske blir sugna på att ta ett parti Fia med knuff i skuggan av ett parasoll?

De där ljuvliga små dagböckerna och omsorgsfullt författade historierna nedskrivna av mina söta småttingar medan de ännu fanns nära mig alltid, de ska jag stoppa ner i en låda, som jag skall ha inom räckhåll för att kunna plocka fram när jag vill ägna mig åt bitterljuv nostalgi. I en av dem skriver lilla S att hon önskar sig just en pool och att hon vill spela teater. Då är hon åtta år. Nu är hon arton, och, ja, so far so good!

Nu är det upp till verkligheten att leva upp till förväntningarna – gör den det bara till hälften, är det fortfarande fantastiskt. Eller ”episkt” som en av de en gång små uttryckte saken härom dagen!