Etiketter

En offert från Swiss Life på en hemförsäkring för murvelhuset damp ner i lådan idag och jag kan konstatera att det är billigare att försäkra sitt hus i Frankrike än här hemma. Överraskningar av det slaget är ju trevliga.
I min inbox dök också till slut ett Vente d’immeuble entier upp med besked om att slutbetalningen nått fram. Mitt namn i dokumenten stämmer inte nu heller – det är mitt flicknamn som gäller, tillsammans med uppgift om min ex-mans namn och datum för skilsmässan och trots att jag fått förklarat för mig att så fungerar det i Frankrike, så kan jag inte låta bli att bli irriterad. Jag heter inte det de envisas att kalla mig. Det var länge sedan det var jag. Feministen i mig vägrar dessutom att hålla sig lugn och det är tur att vi har goda relationer, exet och jag, annars skulle jag nog dessutom uppleva det som en ren kränkning. Nu skämtar vi om det istället och jag återgår till att gotta mig åt tanken att snart är vi där hos apelsinträdet, stentrappan och den lätt raggiga trädgården. Runt tjugo grader säger väderprognosen att det skall bli när vi om några dagar dyker upp i Murviel. Det gillar jag. Skarpt.