Etiketter

, , , , ,

Nu bär det av. Biljetten är bokad. Fem sydfranska dagar är intryckta i almanackan, som för detta ändamål städats, stökats om, spärrats för tidsbokningar och stökats om igen. Det har varit tidsödande i sig att bända loss de där dagarna och jag har flyttat fram dem många gånger innan det blev klart. Glädjen över att äntligen ha fått till det är desto större och tanken på att vi snart är där igen ger mig den energi jag behöver för att ta mig igenom de närmaste två mycket intensiva veckorna också.
Vi skall byta lokaler på jobbet, så jag blir både flyttgumma och transportör, visserligen med benägen hjälp av en riktig flyttfirma, men ändå.
Nästan lika svårt som att få loss dagar ur almanackan har det varit att hitta en resrutt som inte äter upp två hela dagar bara för resandet. Det har gått sådär.
Men nu är det ordnat med hjälp av Norwegian, Easyjet och en övernattning på Gatwick på nervägen för att få ut så mycket tid som möjligt i Murviel. Det går hur många plan som helst från Stockholm till Gatwick men inte lika många från Gatwick till Montpellier. Ungefär 4500:- för två personer inklusive hotellnatt stannade det på. Inte illa, tycker jag!

20140215-153238.jpg

20140215-153247.jpg

Så vilka rutter har undersökts? Låt mig ge några exempel:
Air France till Montpellier via Paris med fem timmars väntan i den vackra staden kunde kanske ha varit ett alternativ, men vi har bråttom till Murviel och det blir nästan dubbelt så dyrt som det valda alternativet.
Ryan Air till Carcassonne via London fungerade utmärkt med anslutningstider och med ungefär samma slutsumma som Norwegian, men då skulle vi behöva hyra bil, så det alternativet ströks till sist.
Brussels Airlines via Bryssel kollades också upp men där sprang priset iväg med en gång, så det avskrevs snabbt.
Sammanfattningsvis konstaterar vi, som åtskilliga gånger tidigare, att det är betydligt krångligare att ta sig till Murviel off-season och att det vore trevligt med en öppen Beziers-rutt året om. Fast kanske vi bortskämda nollåttor skall vara tacksamma över sommarflygningarna och sluta gnälla?
L är dessutom lycklig över de tjocka engelska söndagstidningarna han får möjlighet att läsa på vägen hem medan jag gläds åt alla engelska inredningsmagasin jag tänker köpa med mig på vägen ner!