Etiketter

,

Vi åt en lätt sallad ackompanjerad av ostar och kallskuret till middag idag. Ett glas kallt rosé till det och stilla samtal medan solen försvann bakom granntaket. Läste lite om La Belle Èpoque i Tête à tête, stickade och njöt av den ljumma kvällen. Så kom bygrannar på besök, ännu ett glas ljusrosa slank ner och tillsammans förundrade vi oss över hur varm dagen varit och hur somrigt det känns att sitta ute fortfarande när klockan passerat nio och termometern fortfarande visar 20 grader. Sådana nätter som på svenska breddgrader brukar kallas tropiska och som i bästa fall bara inträffar under en handfull sommarkvällar varje år.

Här kan de upplevas redan i mitten av april.

10169149_10152406100248420_160645009_n

Grodorna har party varje kväll och sjunger för fulla halsar under fullmånen. En och annan fladdermus gör dem sällskap, liksom en hoper fåglar av alla möjliga slag. Svalorna har dock inte riktigt kommit igång ännu men den ensamma ugglan är med och slåss om utrymmet. Det är ett jädra oväsen!

Alldeles nyss gick vi in. Imorgon blir det uppstigning tidigt, eftersom det är vardag och jobburken är full av måsten. Skall ringa skolan och chefa på distans, sedan flyttar kontoret ut på gårdsplanet nedanför huset, innan lunch och siesta tar vid. Känns inte så betungande att behöva arbeta när det sker i sådan miljö.