Etiketter

,

Jag flög ner genom ett kompakt molntäcke igår

och landade i en mild murvielkväll på Café Nouvel;

Nu är den obligatoriska rundan i trädgården avklarad,

en påver frukost på knäckebröd kvar sedan i somras och yoghurt med müesli har slunkit ner och i huvudet tar en mental to-do-lista form, medan jag sippar gott ekokaffe på terrassen. Jag har sopat bort högar med lagerblad men det singlar hela tiden ner nya.

Det är höst. Sydfransk höst, som tillåter både middag och frukost utomhus, låt vara med en tröja om axlarna på kvällen men utan den krispiga udd som en solig svensk oktoberdag har. Båda äger sin charm och jag är tacksam över att kunna ha tillgång till båda.

Det är inte strålande sol här idag men några längder i bassängen blir det kanske om en stund. Byborna själva har plockat fram täckjackor och virat halsdukar om halsen och skulle skaka på huvudet om de såg mig. Får man ju förstå. Idag är det bara 22 grader varmt.

I eftermiddag bär det av till Vieussan för konsert med efterföljande mingel men innan dess är det en del att fixa, så det får bli ett kort inlägg den här gången.

Så mycket att stå i.

Så många att träffa.