Etiketter

, , , , , , , , ,

Sedan vi köpte Murvelhuset för snart 6 år sedan har jag följt och förundrats över alla svenska expatrioter och allt de hittar på för att kunna få till en tillvaro långt från svenskt vintermörker, kyla och tröstlös, evighetslång vinter. De inspirerar mig och utan deras exempel skulle jag inte befinna mig där jag är nu; nämligen flera steg närmare en tillvaro som möjliggör fler och längre vistelser i Murviel. De visar att allt är möjligt.

Alla B&B-fantaster som visar att med lika delar jävlar anamma, drömmar som inte låter sig hejdas, hårt slit och aldrig sinande källor av idéer och nya friska tag, så går det vägen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Hantverkarna, massörerna, konstnärerna, översättarna, köpemäklarna, företagarna i vinbranschen och distansjobbarna och så den kanske coolaste av dem alla (förlåt alla övriga – jag beundrar faktiskt er också!); Ulf Kloo, skicklig fiolmakare! Tänk att det sitter en svensk fiolbyggare i en liten fransk by och mejslar fram det ena musikaliska konstverket efter det andra! Hur lyckas man med det?

Jag fastnade för ett blogginlägg på Brev från Servian idag och blev tvungen att dela med mig. Gå in och lyssna på vilken ljuv musik som uppstår när en musiker spelar på Ulfs strängar!

Foto Ulf Kloo

Kan Monsieur Kloo bygga fioler borde jag kunna styra med min fjärrundervisning från en annan fransk by alldeles nära, tänker jag. Nämnde jag hur inspirerande det är att följa fiolmakaren och alla de andra?

Ett liv bortom slask, långtradare på E6:an och regn på tvären är alltså en möjlighet?

Jag tror jag jobbar vidare på det!

Tack Ulf, Karin, Rakel, Anneli, Rickard, Magnus, Outi, Kjell, Maria, Yvonne, Therese, Rolle, Lotta, Gunnar, Erik, Annika och alla andra som visar att allt är möjligt!