Snöglopp och bara några enstaka plusgrader var vad jag såg utanför fönstret när jag vaknade hemma i Stockholm i morse och jag inser hur stor skillnad det faktiskt är mellan de sydligare breddgrader där vårt nya hus ligger och det Stockholm som fram till nu varit mitt huvudsakliga hemma.
Nu finns det ett hemma till.
Känns det som.
Det var svårt att lämna murvelhuset igår. Att stänga luckorna och säga hejdå. De tre dagarna känns som veckor och det är tur att det är mindre än två veckor till nästa gång vi åker dit. Då blir vi dessutom fler och då skall huset fyllas, förutom med människor vi vill ha omkring oss, med sängar, köksattiraljer och allehanda möbler som vi förhoppningsvis kommer att hitta i antikaffärer och på marknader.
Ett garde à manger står överst på önskelistan. Ett stort med hönsnät i luckorna. Som ett sånt här, till exempel:

Igår sprang jag omkring med kameran för att fota detaljer i huset: