Det där med internetuppkoppling har hittills varit ett av de två problem vi stött på så här i inledningen av vårt franska äventyr. Det andra är våra franska bankkort och checkhäften(sic!), som ännu inte nått fram till oss. Det förra visar sig vara beroende av det senare; kontant bredband är inget vidare, eftersom det är både långsamt och dyrt men för att få ett fast abonnemang måste vi betala franskt och visa upp senaste räkning från något franskt bolag och det har vi inte hunnit få någon ännu. Därav alltså den relativa tystnaden och avsaknaden av bilder på min blogg. Kliar i fingrarna gör det, att få skriva ner allt som händer

I övrigt fortsätter resten att gå som tåget och vi är imponerade av hur snabbt och effektivt saker ordnas. Igår dök två elektriker upp för att byta husets trasiga elmätare. Jag ska inte upprepa vad de sa, men vackert var det inte, vare sig de förkolnade resterna av en gammal mätare eller språkbruket! L slog sig förstås i slang med dem och pratade franskt presidentval, som de sa sig inte bry sig om till vare sig höger eller vänster. Möjligen Le Pen, tyckte de. Sedan avslutade de sitt arbete och for därifrån. 
A prochain!
Samtidigt dök två ynglingar upp med sängarna från IKEA. Raskt bar de in hela klabbet under tiden som de diskuterade Sverige med oss och bad oss förklara vad akronymen IKEA står för. Och det gjorde vi. Agunnaryd var ganska svårt att säga, märkte vi. Sedan vinkade de glatt och for iväg, även de. Elektrikerna träffade de inte och det var kanske lika bra det…

Poolskötaren Alexandre tittade även han förbi för att försäkra sig om att poolen var till belåtenhet.
Skulle tro det, bedyrade vi, med mungipor uppe vid örsnibbarna, fast kall; skulle vi kunna få en offert på nån uppvärmningsanordning?

Så tätnade molnen och himlarna öppnade sig för ett skyfall av det magnifikare slaget och vi blev varse att den trasiga takrännan av keramik faktiskt behöver lagas tämligen omgående – den fina gamla ytterdörren har inte mått bra av regn som studsat ohämmat mot den, så den kommer också att behöva lite TLC. Tur att det inte regnar så ofta här – i ett svenskt klimat hade det inte varit mycket kvar av vare sig dörren eller huset.