Första gästen på plats och imorgon förmiddag kommer bästa S och A:na med päron. Vi inleder med lunch på Taverne Lèa och fortsätter med äggletning i trädgården. Ledtrådar är under författande medan L monterar den sista sängen på övervåningen.

Idag har vi varit på SupCaro och valt golv och bänkskiva till köket. De såg vår svenska bilplåtar och mötte oss utanför med ett bonjour och ett brett leende; vi var väntade, eftersom Francois – eller monsieur ”Svenska Hus”, som han ibland får heta – förvarnat om att vi var på ingång. 
Och vilket ställe! Stora skivor travertin i väntan på tillskärning stod uppställda utanför fabriken och lika stora dito av granit för arbetsytor längre in. Här jobbar riktiga hantverkare och istället för att stå i en butik och välja från några kvadratdecimeter stora prover, bjöds vi in i det allra heligaste och fick peka på vilken del av de stora skivorna som skulle skäras ut till oss. Inte var det dyrt heller och det är ju en välsignelse med tanke på hur mycket golvyta som ska täckas.

Vi hann med en sväng förbi Oppidum också men det var lunchstängt, så det får vi göra ett nytt försök med i helgen. Fyra gamla latinare får då trampa antika stenar men bara en av oss har kunskapen riktigt vital – vi sätter vår lit till honom och räknar med att bli ordentligt upplysta om vad platsen en gång hade för betydelse. Vackert var det där uppe på höjden, i alla händelser, och det behöver man inte vara så bevandrad i antikens historia för att kunna njuta av.

När så travertinen valts, Oppidum beundrats och diverse påskgodis inhandlats, avnjöts resten av eftermiddagen med ett glas rosé i näven i trädgården, som till sist fick bada i varm sol. Det har varit både mulet och regnigt några dagar men kallt är det ju inte och med alla rapporter om förestående snöstormar hemmavid, känns det som att vi befinner oss på rätt plats, från och med imorgon dessutom fylld med många favoritmänschor!

J saknas förstås, åsså hunden. Märkvärdigt hur mycket det går att längta efter ett litet lurv också.