Etiketter

Japp! Här skall studeras, var det tänkt. Första boken av flera kom med posten idag, så nu skall bara tid vikas också för detta. Skolmänscha som jag är, känns upplägget välbekant och visst kan jag klara det. Det finns en hake, dock, och det är just detta faktum att jag är… skolmänscha. Alla som har varit i närheten av en sån vet att de försvinner in något slags töcken i slutet på april för att sedan få tydligare konturer igen någon gång under sommaren. Fast då i ett urvridet, tufsigt och hålögt tillstånd.
Hur länge har jag hållit på så?
I sisådär 27 år, tror jag visst och då kan man ju tycka att jag borde ha lärt mig framförhållning bättre än så men det är som förgjort. Det som skall göras, måste göras nu och det hopar sig likadant varje år, oavsett vilken roll du har.
Fast i år kommer det liksom inte åt mig! Jag omger mig med franska bilder, såväl på näthinnan, som på datorns skrivbordsunderlägg och i mobiltelefonen. Jag tar mikropauser, tankar på och räknar dagarna tills jag åker ner och så går jobbet lekande lätt en stund igen!
Om ett år skall jag kunna göra mig förstådd, har jag bestämt. Jag inleder mina studier på planet ner på lördag. Det blir bra.

20120424-005438.jpg