Etiketter

, , , ,

Idag var vi många på jobbet. Lite yrvaket såg de sig omkring, de som gjorde sin första dag efter semestrarna och nog anades ett aldrig så litet vemod bakom ett och annat ögonlock. Vemod över en semester som inte varit lång nog eller som inte riktigt blev som man hade tänkt efter att vederbörliga hänsyn tagits till andras behov. Lite smittar vemodet av sig på mig, som ändå tycker att det känts helt ok att vara tillbaka på jobbet, men det kanske snarare handlar om att jag projicerar min egen längtan tillbaka till semesterdagarna i Murviel alldeles nyss på dem som inte ännu inte riktigt greppat vad som bör prioriteras först.

Men vemodet biter sig fast en stund vid insikten att nu stundar ett nytt läsår med mycket små möjligheter att avsätta tid för mer än någon enstaka frankriketripp.

Jag tröstar mig med bilderna som trängs på min hårddisk och inser att i trädgården har det faktiskt hänt saker och det växer så det knakar:

Bougainvillean i april:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

och i juli:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

trädgårdsrens i sen april:

…och resultatet:

Små, små marktäckare på plats:

… har vuxit bara lite i den torra, varma solen men orkar ändå klättra över murkanten och det går att ana hur det kan se ut när de förhoppningsvis väller ut över kanten med ett hav av rosa blommor:

Döda palmer och andra ledsna träd har fällts:

… och ett olivträd har flyttats för att få mer ljus:

Och sist men inte minst; från dypöl:

till trädgårdssmycke: