Etiketter

, , ,

Föräldrakollektivet skall fira storjul i Murviel, var det tänkt. E skall ta sig dit från Skottland, S från Köpenhamn och resten av oss från Stockholm. Hunden tänkte vi ta med också. Jag ser framför mig hur vi under ett par hektiska dagar pyntar, klär gran, lagar mat och bjuder grannar på exotiskt svenskt glöggkalas innan det är dags för julafton. Det där är inte ett dugg tidsoptimistiskt, bara väldigt trevligt att fantisera om. Jag är en obotlig julälskare, nämligen

Äldsta A har sina betänkligheter på grund av den förmodade bristen på vitt elände; samma anledning, för övrigt, som får mig att tycka att det är alldeles extra lockande att fira fransk jul eller rättare sagt, svensk jul med fransk kuliss. Inget av det här lär jag få se:

Midvinter på hunddagiset

Vintervackert på Tjörn så det gör ont…

Eftermiddagshimmel över havet

Fast jag vill iallafall inte – solen går ner för tidigt och det är för kallt!

Nu är det dessvärre inte alldeles enkelt att ta sig dit när flyglinjen Skavsta-Béziers ligger nere utanför säsong. Jag har dammsugit MrJet, samtliga tänkbara flygbolags hemsidor och lagt ner sökandet åtskilliga gånger, eftersom det antingen blir väldigt dyrt, innebär avgångar eller ankomster på okristliga tider eller innebär ett eller flera byten, som förlänger restiden bortom rim och reson. Gnällspiken framför skärmen i soffan – dvs jag – surar därför en stund och hoppas att det på något mirakulöst sätt skall lösa sig ändå och utan ansträngning. Ska nog lämna bloggen för idag och leta vidare!