Etiketter

, , ,

Regnet strilade sakta utanför fönstret i morse och jag tillät mig att känna mig en smula irriterad över detta trista faktum. Trist, framförallt för att dagen var vikt för iordningställande av badhuset och för att det är en aktivitet som blir så mycket trevligare i solsken.

Därför blev långfredagsfrukosten en betydligt mer utdragen historia än planerat och jag läste DN i iPaden framför varmluftsfläkten på fullt blås. Några baljor kaffe blev det också.

Det kan vara ganska bra att förlora sig i nyheter hemifrån när du vill glömma regnet utanför, för efter ett tag upptäckte jag att inte bara värmefläkten gjorde rummet varmt, utan den hade obemärkt fått benägen hjälp av solen. Vid närmare inspektion kunde jag konstatera att himlen faktiskt var så gott som prickfri, så jag fick med mig dammsugare och svabb upp till badhuset i en hast och gick igång.

Badhusörrarna öppnades mot det intensiva ljuset och avslöjade både spindelväv och getingbon.

Spindelväv, getingbon och kvarglömd sommar

Spindelväv, getingbon och kvarglömd sommar

Lukten av fjolår sögs snabbt upp av snabeldraken, som fick arbeta med både golv, väggar och tak. På en kvarglömd solsängsdyna utanför hittade jag kladdiga rester av något katterna kalasat på – det andra kadaver jag hittat i trädgården denna vända. Grannkatterna använder bestämt vår trädgård som matsal när vi inte är här men det skall vi nog sätta p för.

Så fram med såpa och svabb över väggar och golv – halkigt värre blev det – innan jag kunde ta några steg tillbaka och betrakta mitt verk.

Mmmm, såpaskurat...

Mmmm, såpaskurat…

Lättstädat!

Lättstädat!

I väntan på att det svala klinkergolvet skulle torka satte jag mig vid poolkanten och badade tårna i det tolvgradiga vattnet. Solen gassade varmt och skönt och jag lutade mig tillbaka en stund, lycklig och nöjd över både sol och rent badhus.

Leker med panoramafunktionen på iPhonen...

Leker med panoramafunktionen på iPhonen…

Med möblerna på plats känns nu sommaren inte långt borta alls. Här skall vi sitta många ljumma sommarkvällar med bygrannar, vänner hemifrån och älskad familj sippande på både det ena och det andra. Det blir bra.

Voila! Nu saknas bara gästerna...

Voila! Nu saknas bara gästerna…

Lite tomt utan de ovan nämnda ser det ju ut men för min inre syn är de lätt frammanade!