Etiketter

, , ,

Det vill inte sluta regna, så vi håller oss inomhus. Det mesta är dessutom stängt annandag påsk i Languedoc. Jag tassar runt i mitt hus och funderar på hur inredningen skall utvecklas. F från Franska Hus kom förbi och vi diskuterade köket, som ännu inte är klart. Han har alltid goda idéer och vi bestämde att ugnen skall få flytta på sig än en gång, väggskåpen skall ner och ersättas av öppna hyllplan. Då får vi visserligen mindre skåpsplats men tanken är ju att ett gammalt fint garde manger så småningom skall få ta plats i husets matplatsdel. Mycket har jag hunnit ändra åsikt om men inte det, vilket borde betyda att planen är både hållbar och bra.

En annan nygammal tanke dök upp idag när jag rensade bland mina bilder på hårddisken. En dyr tanke, visserligen, men hur fint är inte det här skåpet:

Kakelugn…?

Kakelugn…?

Nix! Kakelugnsskåp på Wreta Gjestgifveri

Nix! Kakelugnsskåp i tromp l’oeil på Wreta Gjestgifveri!

Tillverkaren har jag letat upp och spargrisen är under påfyllning. Kanske finns det andra tillverkare som är billigare?

På bordet ligger nyinförskaffad duk från La Maison du Monde:

Den smälter in bra i murvelhuset och känns väldigt fransk. Lite smånöjd med det arrangemanget är jag allt.