Etiketter

20140118-002055.jpg
You registered on WordPress.com 2 years ago!
Thanks for flying with us. Keep up the good blogging!

I förrgår var det tydligen två år sedan jag skrev mitt första inlägg på Murvielklotter. WordPress skickar sådana uppmuntrande automatiska meddelanden med jämna mellanrum och varje gång drar minnet ut på motionsrunda. Lite småkul för en annan, sånt.
Jag minns det där första inlägget. Jag minns hur jag satt i min soffa i ett ödsligt vardagsrum i huset vi skulle lämna bara en dryg månad senare. Julen bortplockad men inga tulpanbuketter, inga nytvättade gardiner, inga planer för en ny vår i trädgården därute under det tjocka täcket av snö.

Framför mig på soffbordet låg böcker och tidningar om Frankrike, i knäet äpplemaskinen och en ganska tom redigeringsruta.

Jag minns att jag satt där och otåligt längtade efter något att skriva om, efter erfarenheter av murvelhuset och upplevelser under sydfransk sol. Bara jag själv läste mina inlägg men sedan började jag tagga och hinta på Facebook om bloggens existens och då hände det saker. Möjligen hade det stadigt ökande antalet läsare också något att göra med att jag snart fick de där efterlängtade upplevelserna att berätta om…

Trehundraåttionio inlägg, femtiofemtusenniohundrafyrtioåtta besök och ettusenåttiofyra kommentarer senare har det till slut blivit en del berättelser.

Tänkte kanske inte att det skulle bli så mycket men det är ert fel alltihop, kära bloggbesökare. Det är så roligt att ha er med på resan! Delad glädje är kanske ändå just den där dubbla glädjen, som den påstås vara.