Etiketter

, ,

Väntar på gästerna i skuggan undan eftermiddagssolen

Väntar på gästerna i skuggan undan eftermiddagssolen

Så blev L firad till slut, en dryg månad efter den faktiska födelsedagen. Med skaldjur och en massa annat gott som Outi och Magnus från Chez Amis hade fixat och tagit med.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Hemma i sin trädgård blickade födelsedagspojken själv  ut över ägorna, med panamahatten på svaj och gudfaderblick, utan att själv behöva stå för matlagningen den här gången:

IMG_7403

Nu är dessutom bilden komplett, eftersom han fick en käpp värdig varje patron med Marlon Brando-aspirationer av bygrannarna K och M.

Kvällen var ännu en ljum variant och vi hann avhandla både stort och smått innan det till slut var dags att bryta upp.

IMG_7402

IMG_7413

IMG_7414

Termitproblematiken, tex, diskuterades ingående. De otäcka små krypen kan hinna ställa till det rejält om man inte ser upp! Särskilt riskabla är knarriga gamla klenoder inhandlade på Emmaus eller på någon av alla otaliga brocantes du hittar i byarna och längs med vägarna. Då kan det vara bra med uppfinningsrika vänner som ser till att vara beredda på allehanda sätt, om det skräckinjagande vita pulvret skulle upptäckas under klenoden…

IMG_7415

Bara att fylla med termitmedel och spruta in i termithålen, så är det ordentligt färdigätet för de små kräken!

Vi fick dock lite andra associationer vid anblicken av sprutan och kanylerna bland matrester och tomma vinpavor på middagsbordet…

IMG_7419

Var de kom ifrån? Bara att springa in på närmaste franska apotek och införskaffa, enligt uppgift!