Etiketter

Du kanske har undrat, kära läsare, över frånvaron av småtrevliga skildringar av allehanda utflykter i environgerna? Det kan bero på att det inte gjorts några. En av anledningarna till det är att trädgården fjäskar, bröstar sig och pockar på uppmärksamhet. Eller på att akacian blommar och tävlar med apelsinträdet i att dofta förföriskt.

IMG_7421 (2)

En annan på att jag inte haft något behov av att förflytta mig härifrån när solen värmer och himlen är alldeles utan en endaste liten prick. Men allra mest beror det på att jag jobbat och inte haft så mycket tid. Jag har skrivit verksamhetsrapport och ekonomisk månadsrapport. Mejlat, attesterat fakturor, ordnat med avtal, jobbat ikapp. Och slutfört avrapportering till Skolinspektionen. Åtta olika dokument, ett för varje nedslag och så ett som sammanfattar hela klabbet. För den som inte orkar bry sig om detaljerna. Eller bara vill få överblick.

Jag har gått upp tidigt varje morgon. Jobbat fram till lunch. Tagit en lång siesta under parasollet med blaskor och bra bok. Fortsatt en stund under tidiga kvällar. Men nu loggar jag ut och tar påsklov. För en liten stund sedan bockade jag av det sista på att-göra-listan, fick ett glas gott för att fira, pustade ut och nu sitter jag här och pöser – så nöjd med mig själv att jag nästan är sprickfärdig.

Imorrn blir det shopping på förmiddagen och en eftermiddag helt och hållet fri från allt vad måsten heter.

Det du. Och i de här environgerna.

Saknar bara älsklingarna, utspridda som vanligt, och jycken; den senare smörjandes kråset på Pensionat Paradiset.