Etiketter

, ,

Jag sover med öppet fönster. Alltid. Det får vara många minusgrader innan det eventuellt stängs helt. Här nere är just många minusgrader inget problem, men i morse vaknade jag tidigt av att det kändes aningens fuktigt och kallt längs med ryggen, som jag vänt mot det nattöppna fönstret. Utanför var morgonen svart. Fönstret hade blåst upp på vid gavel och regnet piskade in i rummet. På mig, intet ont anande, under ett ombonat täcke.

En smula sömndrucken var jag och förstod inte vad som pågick förrän jag satte ner fötterna i en ansenlig regnpöl på golvet bredvid sängen. Då vaknade jag.

V-a-k-n-a-d-e.

Stängde fönstret.

Moppade golvet.

Fick på mig kläder i en hast.

Rasslade ner för trappan för att upptäcka att vi glömt ett fönster öppet i vardagsrummet men där hade vinden inte legat på, så ingenting hade hänt.

Kaffe, tända ljus och morgonmys vidtog

frukost

… men då vände vinden, regnet tog ny fart och började sippra in genom de stängda fönstren. De skall ju renoveras, fönstren, det finns på att-göra-listan men inte högst upp. Problemet löstes i alla händelser med hjälp av fönsterluckorna, som raskt stängdes och därmed fick ta smällen istället för de otäta fönstren.

Det blir inget trädgårdshäng idag.

Istället blir det bankärenden, inköp av ny skrivare och lite annat pyssel. Det gör ingenting att det regnar. Det är till och med lite mysigt. En stund.