Etiketter

, , , ,

Han är hemma igen, sambon. Med favorittvättmedlet, tvål, skinka, dressing och färskt byskvaller. Det rör på sig, kan jag konstatera. Slottet i byn är enligt uppgift sålt och stolta nya ägare lär vara restaurangägarna som hittills huserat i en ganska trist, nybyggd lokal vid infarten till byn:

Stämmer det, tycker jag att det är ohemult goda nyheter – en restaurang kombinerat med B&B i de vackra, medeltida rummen på slottet är en miljö som inte går av för hackor. Med ett minimum av inredningskänsla kan det bli hur bra som helst. Utgångsläget är nämligen inte det sämsta, bara lite lätt bedagat.

Jag ser mig själv dinerande på borggården under stjärnorna en ljum sommarkväll…

Maten på Garde Manger har aldrig gjort mig besviken och med en miljö som matchar kvaliteten på maten, lär vår lilla bytaverna Léas få tuff konkurrens. Det är välkommet. Murviel är inte en jätteliten by och en restaurang som håller hög klass, både vad gäller inramning och mat är något vi ändå tycker har saknats.

Slottets B&B utgår jag ifrån kan få leva kvar och det är bra det med. Det behövs lite TLC och nytt blod där. Konkurrens finns vad gäller B&B också, både i byn och runtomkring men jag tror att det finns utrymme för ett till, även om de kanske behöver nischa sig. Enligt säker källa finns svenska planer på att öppna ytterligare ett B&B eller gite i byn – ett av de större husen på huvudgatan har sålts till ett svenskt par som har för avsikt att driva sådan verksamhet i huset.

Jag gnuggar händerna, tycker att det är spännade och tänker att alltsammans kan ge byn nytt liv. Den är värd det, byn. Den ligger där fantastiskt vackert på en kulle med utsikt över de omgivande vinfälten.

IMG_3020

Spännande utflykter finns på behändigt avstånd och varenda sten andas fascinerande historia.

Liv och rörelse.

De kan vara stolta, murvielborna, över den lockelse deras by utgör för tillresande frusna skandinaver. Tänk om en skulle göra slag i saken och strunta i kommande svenska novembrar helt och hållet?

Skall allvarligt överväga saken.

Igen.