Etiketter

, ,

Mina resor hem börjar snart bli infamösa. De vill sig liksom inte. De sker inte utan ett och annat förhinder. Som regel. Jag börjar tro att de är jinxade. Eller att det spökar. Ett troll som fnittrande sitter och jävlas med mig någonstans och liksom tänker att den där madamen skall minsann inte tro att hon skall kunna fladdra fram och tillbaka till favoritplatsen utan att det händer något. Håll dig hemma i Sverige, typ.

Eller så är det precis tvärtom. Att det inte är meningen att jag skall lämna Murvelhuset  alls. Att det liksom drar mig tillbaka med alla till buds stående medel.

Som att låta några arma fjäderfän fastna där de inte borde på ett plan som skall landa på en flygplats som tar emot det, föser in nya passagerare och skickar iväg det snabbt som attan för att sedan kunna säga bon nuit till sin personal. När fjäderfän fastnar i ett sådant plan blir det till att stanna på backen tills flygplatsen öppnar igen och skickar sina mekaniker att undersöka vad som hänt.

Vi passagerare satt intet ont anande redan ombord på planet och tittade förundrat på medan bagaget lastades av innan vi fick information om de fjäderprydda sabotörernas rendevouz med planet under inflygningen och beordrades stiga av.

image

I terminalen rådde ordnat kaos. Köerna till informationsdisken, där hotellrum delades ut, ringlade sig långa men ingen viftade ilsket med armarna, ingen höjde rösten, ingen rusade omkring.

Så kom bussar och hämtade medan vi valde att ta en taxi tillbaka till Murviel, där jag i skrivande stund ligger i min soffa och lyssnar på husets snarkningar. Jag tänker på dagen som innehållit både bankbesök, ett ärende till maireriets finanscentrum i byn,

Trevligt, hjälpsamt och som från en svunnen tid

Trevligt, hjälpsamt och som från en svunnen tid

där jag adressändrade och betalade räkningar. På franska. Knagglig, förstås, men ändå. Så två vändor till bilverkstan innan bilen fick komma hem till murvelgaraget igen  för vila och rekreation inför nästa besök. Jag kände mig ohemult disciplinerad och välorganiserad, den dallrande hettan till trots. Kom i lagom tid till flygplatsen gjorde jag och mina gäster också. Man skall alltid komma i tid, annars kan man missa planet. Och det vill man ju inte.

Eller…?