Etiketter

, , , ,

Bara ett och ett halvt dygn kvar tills jag och jycken skall ut och flyga och fortfarande känns det osäkert, för här har jag till slut stött på frågan som inte hittar sitt slutgiltiga svar och egentligen kan jag inte förstå varför. Två veterinärbesök för påfyllning av rabiesvaccin och avmaskning, kontakt med jordbruksverket och franska ambassaden, telefonsamtal med SAS och Arlanda tillsammans med åtskilliga timmar av flitigt umgänge med Google ger mig fortfarande inget entydigt svar; vad händer med Wilda efter att jag checkat in henne? Hur lång tid tar själva incheckningen? Hur får jag besked om att hon faktiskt är ombord på planet? Hon är ju inte precis ett ”bagage” man vill ska hamna på fel flygplats…

Senaste samtalet med SAS, det jag ringde för att säkerställa att allt var i sin ordning, gjorde mig om möjligt ännu mer tveksam till om vi verkligen gör rätt som drar ut henne på detta äventyr, för då visade det sig att viktuppgiften på bur och hund av någon obskyr anledning inte stämde och att den bur vi skaffat är ett par centimeter större på höjd och bredd än vad som uppgivits tidigare och då måste jag invänta ny bekräftelse på att hon verkligen får följa med! På sagda bekräftelse har jag nu väntat sedan i fredags eftermiddag. En smula enerverande mitt i alla andra förberedelser för avfärd.

EU är tydliga och enkla i sina direktiv om in- och utförsel av husdjur mellan länderna inom EU men flygbolagen verkar inte kunna bestämma sig. Här finns ännu inget ”Pet Airways” som i USA men jag undrar ändå om det inte finns en marknad också i den europeiska delen av världen? Förstår av de bloggar jag läser att andra hundägare med hus på sydligare breddgrader väljer bilen men det är inte något alternativ för oss med vanligt omfång på de årliga semesterdagarna.

Sen är det förstås skillnad på hund och hund. Kungliga byrackor av samma storlek som vårt pälsdjur får minsann åka med prinsessmatte Madeleine i kabinen ända till New York:

Imorgon ska jag ringa upp SAS igen för att ta reda på om allt är grönt. Vad jag gör om det inte är det, har jag ingen aning om. Jag får hoppas att det är det och under tiden försöka låta bli att måla hin håle på väggen!