Etiketter

, ,

Uppkoppling har vi inte ordnat ännu, så nu kommer det att komma flera inlägg på rad, skrivna i realtid men postade (ursäkta anglicismen) först idag.  De tågluffande flickorna har kommit och åkt igen för sista svängen på sin resa. De har vilat upp sig, tvättat både sig själva och alla kläderna och lär vara fräschaste luffarna på barcelonatåget ikväll!

Jag har begett mig till La taverne de Lèa för att komma åt hett eftertraktade www efter en vecka i eterskugga. Mobila nätverk, såväl franska som svenska fungerar dåligt i byn och det är märkligt hur beroende vi alla blivit av möjlighet till uppkoppling, trots semester och en lunk som borde få mig att rycka på axlarna åt problemen. Men jag vill ju blogga! Nu är jag ju här och vill dela med mig av våra bestyr!

Vi fick våra möbler hemifrån idag och här passar de alldeles utmärkt. Det gick till slut väldigt smidigt och med bara några dagars förskjutning har de nu intagit sin självklara plats i det stora rummet i husets entréplan.

Det är varmt och trots att det kliar i fingrarna att få göra iordning, får det vänta till ikväll när det blivit svalare. Vi har blivit rent franska och precis som fransoserna stänger vi fönsterluckorna för att stänga ute värmen – vem hade trott det om mig som aldrig annars vill stänga ute dagsljuset?