Etiketter

, , , ,

Snälla Norwegian, SAS eller något annat mer pålitligt flygbolag; börja flyga på Béziers eller åtminstone Montpellier! Aldrig att jag skulle välja Ryan Air, om det inte vore för att Béziers flygplats låg så förbaskat bra till för murvelhuset!

Varför detta utbrott nu då?

Jo, glad i hågen knappar jag in fem glada resenärer på Ryan Air’s hemsida. 199 pix varje väg är ju som hittat, så jag går vidare och klickar i två incheckade bagage och det vet jag ju kommer att innebära ytterligare några sekiner. 1990:- plus 1052:- (sic!) för två väskor ToR, närmare bestämt.

Nåväl, det är ju fortfarande billigt, så jag fortsätter. Jag vet att snart kommer den där listan där ”jag behöver ingen försäkring” gömmer sig bland de ursprungsländer du skall välja bland men se nu har de ändrat på det!

Jojo. Nu står det visserligen att du skall välja ”jag behöver ingen försäkring” i rullistan om du inte vill ha någon sådan men någon rulllista finns inte i sikte och hur jag än letar, hittar jag ingen möjlighet att välja bort reseförsäkring och vips ökar slutsumman med ytterligare 705:-

Irritationen stiger men jag skall äntligen få ner mamma, syster och söta dotter J, så jag går vidare och tänker att det får väl gå då och navigerar mig vidare.

Efter att ha klickat bort prioriterad ombordstigning, platsreservation, hyrbil och hotell är jag så framme vid slutklicket. 3747:- har jag räknat ut att det blir. Men se då har jag ju inte tänkt på administrationsavgifterna; en nätt summa på 630 sköna kulor till smyger sig nästan omärkt in och så är vi uppe i 4377, istället för de ursprungliga 1990. Mer än dubbelt så mycket, alltså!

Är det dyrt med fem biljetter ToR Stockholm-Béziers för drygt fyra långschalar?

Verkligen inte, men känslan av att ha blivit lurad, trots vaksamt kryssande mellan kostsamma klick är den som stannar kvar.

Varför inte lägga på alla extraavgifter redan från början? Du behöver inte vara Einstein för att fatta att 199 ynka kronor per passagerare knappast ens betalar bränslet ner. Håvetes flygtroll!

Hur tänker de?

Att de får hålla på!

Värre exempel på falsk marknadsföring och rent bondfångeri får man leta efter.

Skulle egentligen ha bloggat om det nya golvet, dagens bestyr och alla ”byggmöten” jag haft idag men så skulle jag bara boka oktobertrippen först och blev arg och formulerade denna långa litania istället. Håll till godo – imorgon blir det förhoppningsvis ett trevligare inlägg, för jag har faktiskt haft ännu en murvielsk toppendag!