Etiketter

, , , , ,

Visst är det dubbelt detta att åka till Frankrike för att fira jul när situationen är som den är hemma men det lockar, drar och är alldeles omöjligt att värja sig emot. Vi stannar inte lika länge som det ursprungligen var tänkt men så får det vara. Det fina med det är ju återigen att huset finns där och vi kan åka tillbaka när vi vill!

Nu packas julpynt, ljusslingor, julklappar och så småningom pepparkaksdeg och kokt julskinka, för det finns trots allt julhärligheter som det är svårt att avstå ifrån. Och att ta med en kokt julskinka i incheckat bagage skall enligt uppgift inte möta några hinder. En bit av Åsas pepparkaksdeg för den rätta juldoften får följa med också. Kan undra om säkerhetspersonalen på Arlanda kommer att misstänka att det är sprängdeg som packats ned…?

Häromdagen kom det ett paket på posten;

Second hand-butik på nätet

Second hand-butik på nätet

IMG_3221

Det skall få följa med till Murviel

Vad döljer sig bakom bubbelplasten?

Vad döljer sig bakom bubbelplasten?

Först tänkte jag låta bli att packa upp det men sedan tog nyfikenheten över. I snart två års tid har jag letat efter en ljusstake jag såg på Häringe slott under en konferens men utan resultat. Eftersom jag inte visste hur en sådan pjäs benämns, har det varit svårt att googla fram den. Men så till slut; låt mig få presentera:

Bordslyster!

Bordslyster!

Den skall få pryda spiselkransen i Murviel i jul! Jag tycker att den är ljuvligt och alldeles lagom kitschig!

Här hemma påminner mig under tiden den inflyttade oleandern om att det finns ett liv bortom snö och mörker.

IMG_3232

Envist och trotsigt fortsätter den att producera knoppar, trots att den nu förpassats till ett mörkt hörn av lägenheten och trots att den kommer att vara tvungen att vänta på en ny balkongtillvaro i flera månader ännu. Vi får se om livskraften bär hela vintern igenom