Etiketter

, ,

Tre latinare med faiblesse för påvlig historia for till Avignon, knappa två timmars bilfärd från Murviel, idag. Bilen parkerades i ett garage under avignonpåvarnas palats i en stad som ordnat det fantastiskt bra för turister. Nu är det knappast högsäsong för turistande ens i dessa förhållandevis behagliga sydligare breddgrader men även om det inte var någon egentlig trängsel, var det ändå ganska många som letat sig dit. Fem timmar tillbringades upp och nerför trappor i palatset som huserade påvar mellan 1309 och 1377, så nu har jag träningsvärk! Det var det dock värt och ett Avignonbesök rekommenderas också dem av er som inte är överdrivet intresserade av påvar – stället är sagolikt vackert, intressant och lättillgängligt! Om inte annat, så kan besökaren dansa på den i visan så berömda bron!