Etiketter

, , , , , ,

Så var murvielsnön ett vagt minne redan och vid konsulterande av väderwidgeten står det klart att det är vårlika temperaturer som gäller därnere igen. Det tycker jag låter som en lagom lång vinter; två dagar med snö, ytterligare några ruggiga dagar och sedan sol igen. Föredömligt, tycker jag. Skulle jag kunna leva med.

Jag har bilat västerut idag igen, genom ett gnistrande vackert vinterlandskap och kvällen ägnas åt småprat och kvällsmys så som det alltid varit tidigare när jag hälsat på mamma i barndomsstaden. Vi pratar om månaden som gått och vad som ligger framför oss och jag vågar till slut så smått planera för nästa vistelse i Murviel.

Det är inte helt lätt men nu är det av helt andra och mer hanterbara skäl. Jobbet kräver sitt men några dagar sista veckan i februari kan det förhoppningsvis bli! Då har ännu inte Ryan Air börjat sina flygningar till Béziers för säsongen, så jag tror att jag skall försöka mig på ett flyg till Paris och sedan TGV. Det kan ju bli en upplevelse i sig!

Då skall huset vårstädas och poolhuset inredas. Det hanns inte med förra året men därinne är det så skönt när middagshettan sätter in att vi måste se till att få även det beboeligt. Får se om jag latar mig och tar en tur till IKEA i Montpellier eller om jag skall leta reda på loungemöbler av mer unikt slag någon annanstans. Jag gjorde ett försök på IKEA i somras men då var det försent och möbeln var slutsåld. Bäst alltså att vara tidigt ute inför den kommande säsongen.