Etiketter

, ,

16 mars, 2012 dukades det upp till frukost i murvelhuset för första gången. L hade varit hos bagaren, ost och korv hade inhandlats dagen innan, liksom en burk Nescafe och en vattenkokare. I köket hade bestick, några koppar och ett par glas lämnats kvar men tallrikar fanns det inga så vi bredde våra baguetter på en medhavd plastficka.

Första måltiden i huset

Första måltiden i huset

Det är otroligt hur mysig en frukost äten från en plastficka i ett ekande kalt, lite råkallt rum kan vara!

Utanför var det lite gråmulet men det bekom oss inte nämnvärt. Varmare än hemma var det ju iallafall! Vi satte oss i den hyrda spanska bilen och gav oss iväg på en kombinerad shopping- och upptäcktsfärd. Först till Pezenas för att ordna med försäkringen på huset och sedan lunch.

IMG_0475

Åker man till södra Frankrike och temperaturen klättrat förbi 15-gradersstrecket, så sätter man sig förstås på en uteservering, i synnerhet som solen började anas bakom molnen.

IMG_0482

Servitrisen tittade förskräckt, först på oss, sedan på de nakna parasollerna i vinterdvala och sedan på molnen ovanför oss.

– Det blir kanske lite kallt, försökte hon men vi försäkrade att det skulle gå alldeles utmärkt. För vi är svenskar, nämligen. Sa vi.

Sedan satt vi där och huttrade oss genom lunchen, som förstås smakade minst lika gott som frukosten tidigare på morgonen men när regndroppar landade i sopptallrikarna tyckte vi att ändå att det var läge att ge upp, så vi slevade i oss resten snabbt som ögat, hoppade över kaffet och for vidare till St Jean de Fos, krukmakarbyn invid Djävulsbron. Tallrikar till nästa dags frukost ville vi nämligen ha.

IMG_0507

Och där, invid bron ovanför den djupa ravinen, blev det både kaffe och rosévin. Utomhus. I solen.

IMG_0489

Caféägaren var lycklig över vår ankomst och pratade på om både Zlatan, Svennis och en hoper andra svenska fotbollskändisar. Fyra månader senare, när vi var där mitt i turistsäsongen, då hade han inte tid att prata, för då var där fullt med turister.

IMG_1392

Vi hittade vår keramik och for sedan ”hem” igen genom ett svindlande vackert landskap, nöjda med både dagen och den stora, vackra husnyckeln i väskan.

Vyer i julisol

Vyer i julisol