Etiketter

, ,

Att det snart är dags för en ny säsong i murvelhuset börjar märkas på aktiviteten i mejlboxen. Hantverkare och andra som hjälper oss med bestyren i och kring huset hör sig för om det är dags att sätta igång med de projekt, små som stora, som diskuterades i höstas. Taket är det viktigaste och Monsieur C står beredd att sätta igång om ett par veckor.

Tveksamt om de hinner bli klara tills E och hans vänner tar huset i besittning första veckan i april men då får de göra ett avbrott med takarbetena, eftersom pojkarna skall plugga i murvelhuset inför examen då. Kanske inte blir så mycket studiero om det samtidigt hamras nytt tak ovanför deras flitiga huvuden?

Så gott som dagligen kollar jag vädret i Murviel och de senaste par veckorna tycker jag mig kunna se att temperaturen sakta men säkert klättrar uppåt. Poolen öppnas 25 mars men då mest för vattenblänkets skull, för badvarmt har det nog ändå inte hunnit bli.

Flygbiljetter är bokade till 23 mars för en av oss, medan den andre får följa med bilen på biltåget mellan Hamburg och Narbonne. Naturligtvis är den rutten betydligt dyrare just veckorna runt påsk men eftersom vi har ytterligare en laddning prylar som skall ner, så är det väl bara att hosta upp stålarna och se glad ut. Trevliga bestyr att tänka på är det iallafall, eftersom vi oavsett färdsätt kommer att befinna oss i murvelhuset om alldeles strax!

Under tiden har det idag begåtts premiär på hemmaplan; en stark nordanvind snor och tjuter runt husknuten men på vår balkong i söderläge och i lä för vinden har jag njutit av en timmes sol utomhus för första gången i år. Jag gick in när det blev lite för varmt innanför den svarta tröjan. Nu på riktigt börjar det alltså finnas hopp om en behagligare tillvaro snart, snart.