Etiketter

, ,

Det regnar i södra Frankrike har jag kunnat konstatera med hjälp av väderrapporter på TV och med hjälp av väderwidgeten här till vänster. Då infinner sig en viss oro, dels eftersom vi blivit varse att solen inte alltid skiner ens i Murviel och dels eftersom taket – ni vet det där med gaffatejp ihoplappade… – ännu inte hunnit repareras.

När vi var nere förra året vid den här tiden regnade det hinkvis och vi iakttog fascinerat hur de stora vattendropparna studsade upp mot väggarna och den stackars gamla ytterdörren

IMG_0770

Det var då vi upptäckte den trasiga rännan och tänkte att det var där vi hade orsaken till fuktfläcken vid ytterdörren men att det kanske inte skulle krävas så stora åthävor eller så många €€€:s för att få det fixat. För det säger ju den samlade erfarenheten att när det gäller läckande tak så brukar problemen vara små, lätt fixade och billiga.

Inte.

En liten bit trasig ränna av vacker grön keramik blev ett helt tak av problem. Nu väntar byggnadsställningar och byggbråte – vi får hoppas att Monsieur C och hans équipe jobbar snabbt!

Boven i dramat - en gren från trädet som nu fått gå till sällare jaktmarker

Boven i dramat – en gren från trädet som nu fått gå till sällare jaktmarker

Ett samtal till försäkringsbolaget lär det få bli också. Det skall bli intressant att se hur vi ror iland med en skadeanmälan medelst kroppsspråk och på brutalfranska!