Etiketter

, , , ,

… börjar så smått ta form på vår balkong, för nu är det riktigt varmt där i solen.

Före...

Före…

…och ett första efter

…och ett första efter

Jag har skurat utemöblerna och trallen och förberett för säsongens växter. Riktigt än törs jag inte inhandla dem men kanske till nästa helg?

IMG_3312 IMG_3314

En tapper kämpe har dock fått flytta ut så att den kan sträcka sina späda blad mot solen. Hela vintern har jag förundrats över dess obändiga livskraft där den stått i ett mörkt hörn av matsalen och skjutit ständigt nya skott. Hur den har klarat sig med så lite ljus är för mig en gåta men överlevt har den, oleandern från förra sommaren. Den ser till och med riktigt frisk ut!

Oleandern på plats

Oleandern på plats

Om jag tittar på ett blad i taget kisande mot den blå himlen, kan jag låtsas att jag är i murvelträdgården. Temperaturen just precis nu är dessutom så gott som densamma.

Tjena solen, är det där du är?!?

Tjena solen, är det där du är?!?

Nu skall den få komma ut på dagarna och flytta in igen på nätterna. Medelhavsväxt som den är, skulle den nog inte tycka om den snö som vädergubbarna och -gummorna hotar skall dra in över Stockholm i natt.

Fast nu är faktiskt vintern dödsdömd, så jag får väl stå ut med att den drar en och annan dödssuck…

Skärmavbild 2013-04-06 kl. 16.17.26