Etiketter

, ,

Jo, jag vet – väderuppdateringar har ett begränsat informationsvärde oavsett om de avges på Facebook, Instagram eller i en klottrares blogg. Jag kan inte låta bli iallafall, för nu finns det hopp om sommarlivet!

På hemmaplan ser jag fram emot en söndag med sol och temperaturer in double digits. I Murviel är det inte många dagar om året då det inte under någon del av dagen är minst tio grader. Här och nu, efter den senaste håvetesvintern, känns nyheter om sådana temperaturer som något som är näst intill omöjligt att föreställa sig. Men; balkonghörnan är redo. Ni vet var ni hittar mig.

I en annan del av världen – min favoritdel, vill jag meddela – pratar vi istället meteorologisk sommar om bara några dagar

Med ordentlig ordning på temperaturerna

Med ordentlig ordning på temperaturerna

Fast jag vet ju inte förstås, om samma meteorologiska principer gäller för årstidsbestämning där som här.

Kvällslektyren innan nattlampan släcks bjöd igår på ovanligt mycket matnyttigt:

IMG_3328

Jag klippte och klippte med ögonen för att hålla mig vaken och kunna läsa vidare om engelsmän som lyckats med sina nyfranska affärer. Giteuthyrningar, Performing Arts-skolor och andra inkomstbringande aktiviteter tipsas det om i det trevliga lilla magasinet. Kan dom så kan jag, tänker jag och drömmer mig vidare. Fin-fina drömmar, kan jag meddela. Må-bra-drömmar.