Etiketter

, , , ,

Vad är det som får mig att börja knattra ner tankar i äpplemaskinen, funderar jag på? Från hemmahorisont, när jag egentligen inte har något nytt att komma med, får tankarna flöda fritt och jag vet aldrig vart de skall ta vägen. Förutom då att de alltid letar sig ner till Murviel!

Nya fina skyltar pryder byn

Nya fina plåtskyltar pryder byn

Idag duggregnar det på mig och på byggarbetsplatsen utanför. Det är vår alldeles tydligt och står jag still, kan jag bergis se hur snöhögarna krymper inför mina ögon. Den magnifikaste av alla skitiga snöhögar återfinns för övrigt i Sköndal, söder om Stockholm. Jag passerar den varje vardag efter att pälsförsedd älskling avlevererats till, respektive avhämtats från hunddagiset:

Tungmetallstinn miljökatastrof efter vinterelände

Tungmetallstinn miljökatastrof efter vinterelände

Sådana vyer kan få vem som helst att drömma sig bort någon annanstans och jag är föga förvånande inget undantag. Lördagar är dessutom för det mesta skrota-omkring-hemma-dagar för min del. Frukosten tar timmar i anspråk. DN, AB och Expressen skall plöjas igenom och det är samma procedur varje lördag. Först huvudblaskorna och sedan inredningsbilagorna, som sedan i påskas är intill förvillelse lika varandra; Härligt Hemma har inte längre korsord och snyfthistorier om mindre lyckligt lottade på sina sidor, utan har blivit en renodlad inredningsbilaga den med. Och inte mig emot.

Om inte L hunnit lämna tidningskaoset före mig, kan det hända att det blir jag som inspekterar environgerna tillsammans med Djuret. Riktigt härlig var dagens promenad, för nu är som sagt våren, frustande försenad, i startgroparna, så pollenallergikerna lär få det besvärligt de närmaste dagarna!

Hemma framför datorn igen vidtar den dagliga bloggpromenaden. Någon har gillat mina inlägg och nyfiket klickar jag mig vidare bara för att hitta ytterligare inredning att inspireras av.

Trendenser, som jag brukar hälsa på och Design By Me, som är en ny bekantskap, klickade jag mig fram till idag.

Engelska My French Country Brocante brukar också få besök och på olika sätt ger de mig idéer och uppslag till framtida inredning av murvelhuset.

En flygel, till exempel, skulle man kunna ha i det stora murvelrummet men måhända vore det en smula fånigt när ingen i familjen är någon större pianovirtuos…?

Gärna gammal och sliten får den vara...

Gärna gammal och sliten får den vara…