Etiketter

, , , ,

Bloggen har haft några dagars paus efter en period med i stort sett dagliga uppdateringar, så nu börjar det bli dags. Det har varit ett par turbulenta veckor och mina glättiga franska drömmar har inte riktigt lyckats stånga sig fram.

Men det betyder inte att ingenting händer! Jag får täta rapporter från E och C, som är kvar därnere ett par veckor till. De håller koll på vårt takbygge och rapporterar att vår duktige takläggare Campo nu börjar lägga på takpannorna, vilket innebär att takarbetena går in i sitt slutskede. Därmed verkar den utlovade tidsplanen hålla.

Rörmokaren har varit på plats och kopplat in diskmaskinen och fixat tvättställskommoden i gästbadrummet, så nu kan också gästerna tvätta händerna efter uträttat värv!

Så ringde Rakel och vi diskuterade kommande SPA-dagar i murvelträdgården och då får förstås alla drömska tankar om kommande murveldagar fart igen! Rakel och hennes man har tagit klivet fullt ut och är i färd med att bygga upp en tillvaro i en av grannbyarna. Tillsammans med dem kan man åka på cykelutflykter i environgerna och få välbehövlig massage efteråt:

Klicka på bilden för att komma till Rakel och Arnes hemsida!

Klicka på bilden för att komma till Rakel och Arnes hemsida!

Idéerna virvlar omkring bland oss lyckliga som satt ner en fot eller två i sydfransk mylla och vi tar små steg mot vad som skulle kunna bli framtida aktiviteter av mer permanent karaktär.

Rubriken islossning då?

Jo, efter några dagar utan att jag åkt förbi Hellasgården, Källtorpssjön och Järla sjö i Nacka, kunde jag igår konstatera att isen äntligen släppt. Hade tänkt skriva om det egentligen och göra någon intelligent koppling till ett spirande hopp om inre islossning men så lyckades murveltankarna tränga sig förbi, till slut.

Och de får mig trots allt på avsevärt bättre humör.