Etiketter

Dagens resrutt:

Murviel, Béziers, Montpellier, Nimes, Orange lämnade jag bakom mig och kom till fula Montélimar (åtminstone sett från motorvägen), där naturen blev en annan och det älskade ljuset försvann.

Så gick färden vidare genom Valence, Vienne och Lyon, där jag körde rätt, fast åt fel håll på A40 och därför fick vända när jag insåg att jag var på väg till Genève. Genève hade varit närmare men man vet aldrig med schweizarna – kanske hade de konfiskerat min vinlast? Det ville jag ju inte riskera, så då fick det bli gör om – gör rätt.

Jag skulle istället ha kört mot Bourg-en-Bresse och en knapp timmes omväg senare, var det just det jag gjorde. Av denna omväg blev jag så matt att jag blev tvungen att stanna och äta en föga upphetsande skinklunch men sen var det gasen i botten förbi just Bourg-en-Bresse, Dole och Besançon.

Nu skall jag krypa under hotelltäcket i Mulhouse och imorgon bär det vidare till Heidelberg och älskade E.

På näthinnan det jag hade i ryggen när jag åkte imorse:

Corneilhan till höger och Murviel framför bergen i fonden

Corneilhan till höger och Murviel framför bergen i fonden

Siffer- och bokstavskombinationerna i rubriken? Det vet förstår de som ofta rör sig i de här environgerna men för dem av er som inte gör det, kan jag berätta att siffrorna är de autorouter/motorvägar jag kört idag.

Bonne nuit!