Etiketter

, , ,

… och jag ondgör mig genast över detta trista faktum på Facebook. Genast får jag svar på tal. Snöfrågan delar landet och befolkningen. För eller emot?
Vill man ha det här:

Nyårsafton i Älta för några år sedan

Nyårsafton i Älta för några år sedan

eller det här:

Annandag jul i Murviel 2012

Annandag jul i Murviel 2012

eller kanske det här, som en påminnelse om vad eländet lämnar efter sig:

Snödumpningsplats i Sköndal en sen aprildag 2013

Snödumpningsplats i Sköndal en sen aprildag 2013

Föga förvånande bidrar graden av frankofili hos kommentatorerna till hur gruvligt snö och kyla upplevs.
Magnus, som tillsammans med Outi blivit klimatflyktingar nära vår franska by, gör det enda raka och lägger ut bildbevis på hur en anständig vintertillvaro kan se ut. Det enda vita som syns på sådana bilder är små detaljer på ett kronblad eller en aldrig så liten molntuss på en i övrigt intensivblå languedochimmel. De har ju dessutom ordnat det så vist, de där två flyktingarna, att de också kan erbjuda andra hugade en behagligare tillflyktsort för en stund.
Är jättenyfiken på deras nya B&B och skall kvista dit för inspektion när jag far söderut nästa gång. Tills dess får jag väl fortsätta med mina besvärjelser och i övrigt genomlida resten av den svenska vintern.