Etiketter

, ,

Häromdagen for jag iväg med Outi och Magnus från Chez Amis till grossistfirman Metró. Enligt ryktet skulle där finnas en rejäl markis till ett överkomligt pris, så det verkade vara ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till. Matplatsen vid poolen behöver skugga redan så här års, nämligen. Så vi for iväg, hämtade upp ännu en hugad shoppare i Magalas och möttes inne i butiken av det franskaste av allt franskt;

Vinbonden blev alldeles till sig vid åsynen av A, kysste på hand och vips fick två kartonger bubbel följa med därifrån. Civiliserat, om du frågar mig.

Så passerade vi fiskdisken,

IMG_0014

och köttavdelningen

IMG_0018

och vidare förbi vinhörnan och jag, som inte är alldeles lättflörtad inne i matbutiker, blev alldeles till mig. Så hittade jag vad jag kommit dit för att köpa, bokade raskt upp markisen och for därifrån.

Taupe

Idag for L dit med Outi och Magnus (och nej, det finns ingen ände på deras hjälpsamhet) och hämtade hem trofén. Imorgon skall den monteras upp. Resultatet av det arbetet får väl redovisas imorgon, antar jag. Om vi hinner, vill säga. Det är ju så mycket att stå i hela tiden härnere; middagar, apèroer och imorgon är det traditionell påsklunch på Rue Joseph Lavagne.

Och nyss har jag hämtat E på flygplatsen i Montpellier. Det är fint nu.