Etiketter

, , , , , ,

IMG_7448

Det har varit mycket att stå i under påskhelgen och jag har inte alls hunnit blogga som det var tänkt. Det har till och med gått så långt att jag fått propåer från en och annan som brukar titta in hos mig på Murvielklotter med en stilla undran om det har hänt något.

Mår bloggarn kanske inte bra?

Vi-vet-nog-att-du-är-därnere-och-härjar-så-varför-berättar-du-inget?!?

Typ så.

Fast då kan jag berätta att det var ju just det att jag umgåtts och haft det så bra att timmen hunnit bli alldeles för sen för tangentknatter. Egentligen är den det nu också, timmen. Sen, alltså. Fast nu vill jag istället krama ur det allra sista av vistelsen här, för imorgon bär det av till sjätte våningen igen. Alltså sitter jag i vårt tysta vardagsrum och sorterar tankarna medan L redan gjort det enda kloka och gått och lagt sig. E skjutsade jag till Montpelliers flygplats tidigare idag och han är redan tillbaka i Heidelberg. Vi försökte oss på en tur till Sète på vägen till flygplatsen, men fick vända om, eftersom det var allför många fler än vi som bespetsat sig på en lunch med utsikt mot vackra fullriggare på tillfälligt besök i hamnen.

Snabb kursändring mot Bouzigues för en skaldjurslunch fick det bli, tänkte vi. Men det var vi inte ensamma om heller, så efter en liten stunds irrande gav vi upp och for till Mèze, för där finns det många parkeringsplatser. Och skaldjur. I Mèze fick vi vår lunch till slut, innan det var dags att säga hejdå för den här gången. Fint med ätteläggar på besök och alltid lite ledsamt när de far iväg igen.

Kvällen har ägnats åt en pratstund hos familjen trädgårdsmästare, följt av en avskedsaperó med M & K. Så lite pyssel och inspektion av ägorna, följt av lite hejdåprat med ytterligare några fina bygrannar. Så packning på det, inflyttning i nya vitrinskåpen

Borgsjö från Ingvars butik i Montpellier

Borgsjö från Ingvars butik i Montpellier

och lite tvätt, köksskrubb och några varv med snabeldraken.

Så ni förstår ju själva.

Att dela med mig av upplevelserna har helt enkelt fått vänta. Men nu ligger de på kö, inläggen. Hemifrån, när jag sitter där på sjätte våningen och trånar, skall jag berätta om påsklunchen, om ett försök att besöka Noilly Prat i Marseillan, om regn som inte ville sluta, om pilkastning på takterrass, om Mr Selfridges, om franska barn som inte får tilldelas hurringar på svenska gator och om en stor markis som hamnade i ett poolhus.

En sån cliff hanger, va?

Men – to be continued – nu går jag och lägger mig.