Etiketter

,

Tio dagar i sydfransk härlighet är till ända och jag är tillbaka i vardagen igen. Hunden ligger bredvid mig, jobbet är kvar där jag lämnade det och solen skiner. Intensivt blå himmel utanför fönstret men det har inte varit en helt varm dag idag. Fast det gör ingenting för ljuset får livsandarna att dansa snoa ändå.

Murvieldagarna, däremot, var högsommarvarma ända fram till påskdagen, då gråvädret tog över. Bra för de kommande produkterna som skall fylla på vinböndernas förråd i höst, konstaterade vi murvielbor när vi förvånat drog in sandalklädda fötter från blötan och raskt fick på dem något mer heltäckande. Jackan, som hängt på en krok hela veckan, åkte på igen men riktigt rätt kändes ju inte det.

Dagen innan, dvs påskafton, hade bjudit på väder av ett helt annat slag och vi satt länge, länge med vår påsklunch ute på en solig terrass.

Vi mumsade svenskt, drack mestadels franskt och fick sötsaker efter sillarna och Jansson,

Rackarns trevligt var det och vi samlades på samma terrass som förra året, så nu är det en tradition. Kan undra vad det blir för dessert nästa påsk…?

Vägen hem gick via utsiktsplatsen vid kyrkan

Vägen hem gick via utsiktsplatsen vid kyrkan