Etiketter

Till helgen är det dags. Jag har hållit lördagen fri från alla andra åtaganden, plikter, umgänge, hemmafix, resor, telefonsamtal, bloggande och facebookande. Jag skall gå på marknad i Kungsträdgården.

Fransk.

Marknad.

20140506-214025.jpg

Klicka på bilden, som är hämtad från franska ambassadens hemsida, för att läsa om förra årets marknad i Kungsträdgården.

Förra året missade jag den men jag var inte ledsen för det för jag hade viktigare saker för mig. Och jo, det finns faktiskt viktigare saker än att bada sig i franska ljuvligheter, hur härligt det än kan vara. Ruben Pottas eländiga salonger i Svalöv, till exempel. Med det älskade barnet på scenen tillsammans med sina begåvade vänner.

Mycket, mycket viktigare.

I år krockar inte svalövsproduktionen med den franska marknaden, så jag kan göra båda delarna. I år knyter jag ett franskt band runt halsen på hunden (såg en cairnterrier med sådant band om halsen fladdra förbi på ett Youtube-klipp från förra året) och förflyttar mig till Frankrike för några lördagstimmar. Arrangörerna har ett styvt jobb att leva upp till mina monumentala förväntningar på evenemanget. Vi får väl se om de lyckas. Det kan mycket väl hända att det blir en rapport på det hela på en blogg nära dig. På lördag kväll.

Ses vi där, kanske, rentav?