Etiketter

, , ,

Framför mig en roadtrip genom Europa med Å och två doggar.

Stenabåten från Göteborg till Kiel och vidare till Heidelberg för kvalitetstid med E och sedan en rejäl dagsetapp till Murviel.

Resan i sig är ett litet äventyr och att nöta asfalt genom Europa med det lilla pälsdjuret som  sällskap väcker minnen som får mungiporna att flytta sig en bra bit närmare örsnibbarna. Nyfiket har hon sniffat i luften, iakttagit landskapet utanför bilfönstret och på alla sätt acklimatiserat sig snabbt i alla de märkliga nya miljöer vi presenterat för henne.

Snart är det dags igen. I morse fick lilla hon åka till veterinären för ett återbesök efter vårens alla turer fram och tillbaka till Södra Djursjukhuset i Kungens Kurva. Ett blodprov, en snabb hälsokontroll och därefter påfyllning av rabiesvaccin och en spruta mot kennelhosta. Sånär som på avmaskningen, som måste göras alldeles i anslutning till avfärd är alltså jycken redo för avfärd.

11356137_10153441374568420_675790558_n

Hade vi tänkt.

Fast så blev det nu inte. Vi väntade för länge och tidsfristen för påfyllning av rabiesvaccinet har löpt ut. Skyddet mot rabies med dagens spruta är inte garanterat förrän efter 21 dagar och då var tanken att vi redan skulle ha varit på plats i en dryg vecka.

Klantigt bortom allt förstånd, men vi skyller på att Wilda var så sjuk när det var dags för vaccination att det inte var att tänka på och att vi sedan varit så lättade över doggens tillfrisknande att allt annat varit sekundärt.

Så vad göra?

Jodå, efter lite funderande fram och tillbaka, blir det ändå nedfärd som planerat med EN av doggarna. Så följer en veckas välbehövd vila innan jag flaxar norrut med irländska kärran, träffar skolinspektionen för att få nästa beslut om min skola, hämtar rabiesskyddad hund och beger mig söderut igen.

På tåg.

Kanske.

Just den delen av planeringen har vi inte lurat ut ännu men jag har sagt det förut och säger det igen; vad gör en inte för att jobba sig förbi hindren och tillförsäkra sig efterlängtade sydfranska dagar i älskad trädgård och med djuret tryggt placerad i sfinxposition med full kontroll över de franska ägorna?

En hel del, uppenbarligen.