Etiketter

, ,

… kan vara den som avslutas med vindlande samtal under en torgmarkis i en trolsk och älskad trädgård medan kvällen blir allt mörkare, blixtarna allt tätare, åskan allt bråkigare och regnet allt ymnigare

Vi tänder stearinljus, häller upp te och sitter där i skydd för regnet och jag är tryggare än på mycket länge. Dagen har varit de goda nyheternas och jag har hunnit säcka ihop  av lättnad en kort stund och sedan bara varit. Jag har inte funderat på att jag snart är tillbaka i arbete igen, inte tittat mig omkring och i mitt huvud tänkt ut lösningar på saker som skall åtgärdas i murvelparadiset. Det är inte viktigt. Det är fint som det är. Idag mår vi bra. Tänker på dem där hemma (och på den älskade gynnaren i Heidelberg), längtar lite men mest är jag nöjd med att de har det bra där de är. Upptagna med sitt. Vänner kommer och hälsar på och av det mår jag också bra.

Vi har tid att bara vara och komma underfund med att även om det går längre mellan gångerna då vi ses än vad jag kanske egentligen skulle vilja, så är semester fantastiska saker just för att jag hinner komma ner i varv tillräckligt för att hinna ikapp med alla må-bra-aktiviteterna. Som att kvista ner till Le Garde Manger tillsammans med fint fôlk, äta gott och skratta mycket:

Eller att egentligen för långt efter midnatt hitta musik på SoundCloud som hindrar mig från att gå och lägga mig och som vibrerar lite för högt i mina hörlurar medan övriga i huset sedan länge låtit sina huvuden möta varsina mjuka kuddar.