Etiketter

, , , ,

Andra dagen solokvist i huset har ägnats åt tvätt, lite städning, planering av kommande arbeten och tråkig sammanräkning av utgifter för allt arbete så här långt. Sedan bar det av till Supcaro för att köpa carrelage till terrassen. Där skulle det enligt uppgift vara rea och hugade skulle kunna köpa tre m2 men bara betala för två.

Det gällde naturligtvis inte för utomhusklinker.

Jenny från PG Batiment anslöt för att hjälpa till med tugget och vi fick till slut hjälp av en avmätt försäljare som förklarade för mig att det mönstrade klinker jag var ute efter inte är modernt och att det inte finns någon efterfrågan på sådant för utomhusbruk.

IMG_3498

Mönstrat blir det alltså inte. Jag fick förklarat för mig att visst kan jag använda inomhusklinker för utomhusbruk på de här breddgraderna men de blir hala vid regn, så då fick function gå före fashion och förnuftigt klinker införskaffades. Jag vill ju inte att gäster i huset skall ramla och slå sig. Carrelaget jag köpt har samma storleksvariation som travertinen inomhus men jag valde en mörkare och gråare nyans för att det skall vara lättare att hålla efter.

Det här blir det, fast i en gråare nyans och 8€ billigare...

Det här blir det, fast i en gråare nyans och 8€ billigare…

På eftermiddagen kom Laurent och gjorde klart det sista på staketet runt poolen och vi diskuterade höjd, färg och design på terrasstaketet. Nästa gång vi kommer ner är också det på plats och terrasslivet invid knuten kan ta sin början.

Arbetena så här långt har gått över förväntan; det blir snyggt, det går snabbt och inte ett öre utöver offerterna har det kostat. Jag måste tillstå att jag är smått imponerad…

Detta bildspel kräver JavaScript.

På Bertrands terrasseringar blommar det försiktigt och jag skruvar på kranen till automatbevattningen varannan kväll för att de späda små plantorna skall få släcka törsten. Många olika växter har planterats och på en del hänger etiketterna kvar medan namnen på övriga förblir en hemlighet ett tag till.

På måndag kommer Bertrand. Jag får fråga honom då.