Etiketter

, , ,

Det har stormat i Murviel. Och regnat mer än vad det gjort någonsin de senaste tio åren. Jag har oroligt konsulterat mina väderwidgetar, läst Midi Libre på nätet och följt alla languedocska expatrioter på Facebook för att försöka hålla mig à jour med vad som händer.

Det brukar bli blött i vår källare när det regnar men nathorstarna har täppt till de stora hålen in till den gamla vintanken, så att vattnet åtminstone inte får fritt flöde rakt in dit;

Den terrasserade trädgården, som jag njuter åsynen av så alldeles ohemult mycket, är terrasserad just för att backen upp till poolen är så brant att jorden annars rinner bort när det regnar. Men jag tänker, att blir marken alltför mättad av vatten kanske hela klabbet bara rasar?

Denna min inre syn är allt annat än njutbar och om jag nu under den senaste tidens murvielska torka lyckats tränga oron för just stora mängder vatten mot källargrunden åt sidan, så återkommer den nu med full kraft och den planerade dräneringen av gårdstunet nedanför den nya verandan hamnar återigen högt upp på prioriteringslistan.

Grusgården före verandabygget i september 2015

Grusgården före verandabygget i september 2015

Frågan är bara om vi skall skapa en avrinningskanal mitt i eller gräva upp intill vintankarna och lägga ner fuktspärr? Eller kanske måste vi göra både och? Expertis får återigen tillkallas och beslut fattas vid nästa, något längre vistelse på plats.

Sista veckan i oktober får huset gäster igen och tills dess är det meningen att varmvattenberedaren och golvvärmen i stora rummet skall vara åtgärdat. Sådant där är alltid lite knepigt på distans och varje aldrig så liten hake eller missförstånd riskerar att sinka dylika små hantverkarprojekt med flera veckor.

Jag har lyckats slita loss några ynkliga novemberdagar för färd till Murviel och tanken på dem håller mig flytande. Väggarna i huset på ön pryds av memorabilia och de håller mig flytande de med:

14627882_10154636032813420_2122631712_n

Nu lyser solen enligt uppgift återigen över Murviel. Det är mer som det skall vara.