Etiketter

Det är alldeles tyst utanför murvelhuset och varmt under fötterna av golvvärmen som nu fungerar igen. Jag är i Murviel och alldeles lycklig över detta faktum, även om det bara är för några dagar. Kråset är smörjt med förträfflig måltid på Le Café Nouvel och jag har låst dörren mot natten efter en kort och rask minipromenad tillbaka hem omsvept i skön långkofta men utan både jacka och handskar. Trädgården är inte längre lika skrämmande som jag tidigare tyckt, för nu är äntligen utebelysningen fixad, tack vara Lisa Boxall.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Klimatet är monumentalt annorlunda och rapporterna om vad som väntar mig hemmavid skjuter jag långt framför mig. Just nu väntar tre långa härliga dagar innan jag går ombord på säsongens sista skavstakärra tillbaka till Sverige igen.

Imorgon skall Elvarli garderobssystem från Ikea monteras i vår lilla walk-in-closet. Är sjukt nöjd med mig själv att jag faktiskt använde lördagseftermiddagen åt att nöta golv på Ikea i Montpellier.

skarmklipp-2016-11-05-13-08-33

Mat är också inhandlad, så jag har inga andra ärenden att ta hand om imorgon. En lugn fransk söndag får det bli, alltså. Och montering av garderobsinredning går snabbt som vinden, eller hur?

Kanske blir det rentav lite alströmerjobb och en aldrig så liten förkovran i det ädla tungomålet? Jag har en fransklektion inplanerad imorgon eftermiddag som tarvar viss förberedelse.

Bjälken ovanför vårt sovrumsfönster skall få sig en omgång xylophene för att skrämma bort eventuella termiter och jag skall försöka lura ut hur spindelnätet högt uppe under taket ovanför innetrappan skall kunna elimineras. Lite småfix är det alltså men ingenting som känns jobbigt eller tråkigt. Kanhända blir det ett blogginlägg imorgon också; med före- och efterbilder på vår lilla klädkammare. Kanske.