Etiketter

, , , , ,

Det är på riktigt november. Jag känner det i varje fiber av min kropp. Det värker en smula i lederna av kölden. Inbillar jag mig. Jag har tillbringat de senaste gråvädersdagarna i Stockholm, lyckligtvis tillsammans med idel solstrålar, så jag är alldeles uppiggad av det. Nu ikväll, utanför mitt skavstafönster, är kvällen klar, om än lite disig och kall men det snöar inte. Resan ner efter en stunds eftermiddagshäng med lillprinsen sniglade sig ut ur Stockholm men det var torrt på vägarna och jag kom fram till stamstället vid Skavsta flygplats i anständig tid och har hunnit med både räkmacka, ett glas vin och engelsk drottning på Netflix.

skarmklipp-2016-11-04-23-44-29

Imorgon bär det så äntligen av till Murviel för några dagar. Där blir det förvaringspyssel och ett besök på det blågula varuhuset för införskaffande av ny garderobsinredning till vårt sovrum finns med på programmet. Dörrar är beställda till både badrum och klädkammare men de är inte på plats ännu. Fast det blir bra när de väl är på plats, för då kan vi låsa om våra klädespersedlar och frigöra befintliga lådor och klädstänger för framtida besökare i murvelhuset.

Det är för övrigt mycket förvaringspyssel nu, både hemma på ön och i Murviel. Vår ö-hall har i månader varit samlingsplats för allsköns bråte, med en fullkomligt orimlig placering av husvillt vitrinskåp och en flagnande Moraklocka som fått maka på sig för alla böcker som flyttat in i huset.

img_0711

Det har inte spelat någon roll hur mycket jag än försökt plocka undan; det har sett stökigt ut ändå. Nu är det dessutom höst på riktigt och vinterskorna har fått flytta upp från källaren, trots att förra helgen bjöd på ett rejält sista sommarryck med ett vindstilla hav och en näst intill languedocskt blå himmel.

Då för en vecka sedan öppnades balkongdörren, och det ljuvliga vädret släpptes in medan jag gick loss på de nyinförskaffade hallgarderobspaketen. Jag borde förstås ha struntat i dem och istället tillbringat dagen utomhus men söndagstidningsrubrikerna braskade ominöst om kommande oväder,

och behovet av få ordning på hallen började kännas akut, så jag bet ihop och gick i närkamp med skruvmejsel, hammare och småspik som planerat.

Det tog som vanligt längre tid än väntat att få schabraken på plats och det hann bli mörkt innan jag kunde ta några kliv tillbaka och föreviga söndagsvärvet:

img_0718

Bakom garderobs- och spegeldörren döljer sig nu skohyllor, trådbackar och klädstänger, medan den förut så överbelamrade klädbetjänten frigjorts för besökande rockar och jackor.

Sommarvärmen skall ha lämnat även Murviel innan jag landar imorgon men några vinterskor med dubb lär jag åtminstone inte behöva och inte heller någon dunjacka. Behovet av förvaring av ytterkläder är inte riktigt lika stort där som på ön och därför planeras ingen förstärkning på det området i murvelhuset. Den lilla herrbetjänten har hittills fungerat alldeles utmärkt. Nedfraktade jackor har allt som oftast blivit hängande där tills det blivit dags för hemfärd igen.

tamburmajor

Har jag en smula tur, kanske anoraken får stanna kvar på herrbetjäntkroken när jag ger mig ut i murvielvimlet även denna gång.

Vi får se.

Jag kommer att vara ohemult nöjd över mina dagar i murvelhuset oavsett väderlek. Det är det som är det fina.