Etiketter

, , , ,

I Trollhättan hittar du Provence Nord; i en pensionärskuvös modell större, med klinker på golvet, en dagbädd i järnsmide, franska dukar och växter som förleder besökaren att tro att du befinner dig betydligt längre söderut. Du behöver med andra ord inte fundera alls länge över om ägarna till sagda charmiga uterum har näsa för både ädla franska drycker och fransk parafernalia. Jag kom att tänka på det där nordliga Provence idag när jag, fullt upptagen av planering av utemiljön på ön (sådant som jag ägnar mig åt istället för att misströsta), börjar se mig omkring där jag sitter. Hur mycket av vår inredning skvallrar om var hjärtat finns?

Förutom en och annan kustflört,

Grytunderlägg på kroken, fådd av ägarna till Provence Nord…

är det kanske inte jättesvårt att hitta hintar om den saken…

Detta bildspel kräver JavaScript.

Occitanie Nord, alltså. Du hittar det på Tjörn.