Etiketter

, ,

Jag kan inte klaga över vintern som nu går in i sitt slutskede, eftersom jag – surprise! – hör till skaran mänscher som föredrar barmark framför snömodd. Inte en enda morgon har jag hittills i vinter skrapat bilrutor eller halkat runt på tillfrusen och bucklig snösörja. Inte heller har jag behövt dra på mig tjocka vantar utan nöjt mig med tunna fingervantar några enstaka gånger. Visst kan det fortfarande smälla till; jag blåser inte faran över ännu, så naiv är jag inte. Men när lilla krulltrollet Kerstin väcker oss denna februaris första söndag och jag efter morgonduschen upptäcker hur solen letat sig in genom de skira gardinerna i badrummet, då får livsandarna fnatt!

Hej morgonsolen!

Morgonsol på grannarnas fönster…

Välkommen!

Snart kommer du att vara så intensiv bakom mitt morgonhuvud att jag knappt ser hur frisyren tar form under hårfönens morgonprocedur. Du brukar liksom blända mig i spegeln. Och som jag har längtat!

Hade inte Kerstin varit här hade jag nog inte kommit ut före frukost men nu behövde hon en snabbtur ut efter sitt morgonbus och vi gick till utkiksplatsen. Där fick också hon vårfnatt, kastade sig ut i en ljungtuva och fastnade,

sedan for hon upp på en bergknalle, där hon villigt lät sig fotograferas i vinden från havet.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vår första vinter som fastboende på ön var betydligt kallare än årets och bjöd på några omgångar snö. Jag har flytt bort från det några dagar varje år sedan vi fick murvelhuset. Jag kan närsomhelst plocka fram kavalkader över hur februari och alla andra månader på året sett ut under de gångna åtta åren. En effekt av bloggandet som jag inte tänkte på när jag rusigt började beskriva vårt franska äventyr vårvintern 2012.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Stockholmslivet och de första åren med murvelhuset känns alltmer avlägsna. Flytten från ältahuset,

Farväl till Älta…

åren på sjätte våningen i Blåsut,

Detta bildspel kräver JavaScript.

och flytten till huset på ön för snart fem år sedan.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jisses ändå!

I Languedoc blommar det enligt uppgift för fullt. Mimosan kommer säkerligen att ha blommat över innan jag hinner dit,

Mimosafestival i Roquebrun 2015

men då lär annat ha tagit över. På det finns bildbevis från tidigare år. Kolla bara:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nu skall vi ut på lunchpromenad med lilla hunden. Önskar er en finfin söndag, kära tappra bloggläsare!