Etiketter

Vi har fått låna hunden Kerstin i helgen. Hon är ett sällsynt ljuvligt litet lyckopiller.

Den lilla lägger sig tätt intill i soffan om kvällarna, gnyr lite försynt vid dörren när det är dags för toalett, sover nära om natten och pockar på uppmärksamhet när det blir för enahanda. Men framförallt får hon ut oss. Flera gånger om dagen.

Idag ville vi se havet från olika horisonter, så vi hoppade in i bilen och for iväg. Vi undersökte den lilla ön bortom gistna plankor på Röra Strand på Tjörn,

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi slog en lov ut på Mjörn mellan Tjörn och Orust men tyckte inte att den kunde mäta sig med de mer spektakulära storasyrrorna Tjörn och Orust, så vi drog till Mollösund.

Pittoreskt, tjusigt, gentrifierat, svinkallt och stendött.

Jag kan se hamnen myllra om sommaren. Sommargäster som äter glass eller tar ett glas på en restaurang i hamnen. Alla båtarna, flanörerna, kinder rosiga av både sol och alkohol. Sorgfri sommar.

Idag helt stängt och med en så narig vind att inte ens de modigaste söndagsflanörerna vågade sig ut i några större horder, trots den fullkomligt formidabla solen och intensivblå kusthimlen.

Mollösunds kyrkogårds uppmaning att vi skall tänka på döden bidrar till den mågot ödesmättade stämningen där idag.

Men varför denna rundtur för att se havet när det räcker med en halv minuts promenad till gattet mellan grannhusen för att njuta av samma hav?

Jo, men för att det ter sig olika beroende på från vilken plats det avnjuts, havet. Jag blev dessutom inspirerad av en facebookuppmaning att dela havsbilder som motvikt till den senaste tidens något enahanda coronarapportering. Här kommer därför mina hav och pockar på uppmärksamhet.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Om några månader tänker jag guppa i något av dem. Kanske, förhoppningsvis, har jag fått guppa i åtminstone två hav in sommaren 2020 övergår i höst.

Idag fokuserar jag alltså på havet; det som är alldeles nära och de som ligger längre bort. Längtanshav – omslutande, ljummet, ibland skummande men alltid vackert.